martes, 22 de febrero de 2011

Els tractaments frigorífics

Els tractaments frigorífics
rebaixen la temperatura del producte fins a valors que disminueixen al mínim l'activitat metabòlica de la aliments frescos i en els quals pocs microorganismes poden sobreviure .

     La refigeració 
     Consisteix a rebaixar la temperatura de l'aliment fins a valors entre els 0 ºC i els 8 ºC .

    La congelació 
    Rebaixa la temperatura del producte per sota del seu punt de congelació , fins a valors entre - 18 ºC i 
    - 22 ºC . Això assegura una conservació de fins a diversos mesos gràcies a l'anul·lació de l'activitat        
    cel·lular i la congelació de l'aigua que contenen diversos aliments fet que elimina les formes microbianes 
    actives . 

       La deshidratació  
       És una tècnica que elimina el contingut d'aigua d'un producte , i redueix la capacitat microbiana     
       d'atacar-lo . Es pot dur a terme de dues maneres : per escalfor i per liofilització .




    

No hay comentarios:

Publicar un comentario